Local News

Sweden

Sweden's Latest Top 10 News

Post Image

Pandemin stoppar flera rättegångar

Sjukdom, hushållskarantäner och VAB ställer till det på tingsrätten. De senaste veckorna har ett stort antal huvudförhandlingar fått ställas in.

Post Image

Psykisk ohälsa bland unga måste minska!

Vi vill börja med och tacka Nikita, Alexander, Nora, Ifrata, Sara och Fredrik för en bra och viktig artikel kring ungdomars psykiska hälsa och de problem som ni upplever i er vardag och hos era kompisar. Vi håller med om mycket av det ni skriver och det är en viktig fråga för oss i Centerpartiet. Regionalt ser vi också att inflödet till familjehälsan och BUP ökat. För att klara av att ge det stöd som behövs måste den negativa utvecklingen för barn och ungas psykiska hälsa brytas. Inflödet måste minska och då måste vi alla arbeta mer förebyggande.

Post Image

”Tydliga tecken på ökad risk för korruption i Sverige”

Sverige klättrar upp till delad andraplats i Transparency Internationals årliga korruptionsindex för 2021.– Men det finns tydliga tecken på ökad risk för

Post Image

OS-hoppet testades tolv gånger – på ett dygn

Det tunga beskedet att han smittats av coronaviruset blev starten på ett omtumlande dygn för Leo Johansson. Skidtalangen testades tolv gånger på ett dygn. – Näsan var helt förstörd, säger Johansson som nu mår bra och hoppas på OS-start.

Post Image

Olinsgymnasiet fick nobben av IVO - slår ner på ekonomin

Olinsgymnasiet ville starta hemtjänst för att hjälpa elever i skolans egna elevboenden.

Post Image

Klövberget skyddas för all framtid – nytt naturreservat på gång vid Klämmingen

Det kunde ha avverkats. Men nu pekar allt på att Klövberget en mil norr om Gnesta skyddas för all framtid.

Post Image

Så blev livet för skolflickan Sara – intervjuas 26 år senare

”Det känns som att jag har nått de mål jag hade”

Post Image

Pohlinvest i Lyse får dansk ägare

Pohlinvest med anläggningar i Lyse, Halmstad, Rydsgård och Säffle får ny ägare när ytbehandlingskoncernen DOT tar över hela företaget. Pohlinvests ägare, Stig Pohl, som kommer att jobba kvar i företagsledningen, välkomnar avtalet med den danska ytbehandlingskoncernen DOT. – Medarbetarnas framtid är säkrad på bästa möjliga sätt, säger han. I och med förvärvet av Pohlinvest stärker DOT sin position på den svenska marknaden, eftersom man nu även kan erbjuda varmförzinkning på fyra nya orter i Sverige. – De förvärvade fabrikerna kompletterar de nuvarande i Sölvesborg och Eskilstuna och leder DOT ännu närmare de svenska kunderna. Förhållandena förblir desamma för samtliga anställda på Pohlinvest, säger Henrik Steen-Jørgensen, vd för DOT AB. Stig Pohl kvar i ledningen Den tidigare ägaren Stig Pohl kommer hädanefter att utgöra ledningen tillsammans med Henrik Steen-Jørgensen. Den senare ser övertagandet som en stor förtroendeförklaring. – Vi är stolta över att Stig Pohl har valt oss till att föra hans livsverk vidare. Vi har den allra största respekten för det som Stig har byggt upp. En koncern med solid kultur och ett fantastiskt engagemang som vi kommer att underhålla och kontinuerligt utveckla tillsammans med de passionerade medarbetarna, säger Henrik Steen-Jørgensen. Han ser fram emot att kunna erbjuda en optimal setup med många lokala aktörer. – I och med förvärvet av de fyra fabrikerna är DOT nära att ha ett rikstäckande nätverk av varmförzinkningsföretag i Sverige, vilket kommer att resultera i ännu bättre service för de många gemensamma kunderna. Pohlinvest grundades år 1936 av Harald Pohl, Stig Pohls far, som Pohls Industrier. Under 70-talet började koncernen att fokusera på varmförzinkning, som idag är kärnverksamheten. Stig Pohl välkomnar avtalet med DOT – särskilt då medarbetarnas framtid är säkrad på bästa möjliga sätt. – Det har varit det viktigaste för mig. Vi har avtalat att vi tillsammans ska skapa ett starkt svenskt företag med utgångspunkt i nordiska värderingar. Våra lojala medarbetare har alltid varit en del av Pohl-familjen, och det kommer de att fortsätta vara, säger han. Solid utgångspunkt I och med förvärvet har DOT-koncernen nu 11 fabriker i Sverige och Danmark. Initiativet stärker koncernens strategi – att vara fullservicepartner inom alla typer av ytbehandling och korrosionsskydd av stål. Med ett finmaskigt logistiknätverk och konstant fokus på kvalitet och leveranssäkerhet är man ännu bättre rustade att agera på en konkurrensutsatt marknad. – Vi vill vara hela Sveriges föredragna leverantörer av ytbehandling. Med Stig Pohl och hans fabriker som en del av DOT har vi en stabil utgångspunkt, avslutar Henrik Steen-Jørgensen. Parterna är överens om att inte offentliggöra köpeskillingen.

Post Image

Just nu: Fordon stillastående på E6 — helt stopp i ett körfält

Ett stillastående fordon påverkar trafiken i riktning mot Malmö på E6 mellan trafikplatserna Kroken och Snapparp, uppger Trafikverket.

Post Image

Utländsk arbetskraft på återvinningsföretag – trots lokal arbetslöshet

Återvinningsföretaget Revac Sverige, som ska nyrekrytera till utökad verksamhet i Hova, använder till stor del utländsk arbetskraft. Detta är inte för att man har något emot att använda lokal arbetskraft, enligt företaget.