Local News

Slovenia

Slovenia's Latest Top 10 News

Post Image

Zvonci kurentov bodo odmevali le po spletu (FOTO)

Epidemiološke razmere tudi letos krojijo tradicionalno Kurentovanje. Letošnje novosti so digitalno pustno turistično vodenje po Ptuju.

Post Image

Prostornina prtljažnika: Netransparentnost je del vsakdanjika

O netransparentnosti avtomobilskih cenikov smo že rekli nekaj besed. A vendar se zdi, da to kupcev ne moti dovolj, kar preseneča: če je na spletu zgolj konfigurator, kupec zlahka izbere osnovni pak...

Post Image

Ima Golob res težave pri iskanju kadrov?

Vstop v politiko: Robert Golob se je vrnil na politični parket s članstvom v stranki Z.Dej. Kul ga vabi na sestanek, mandatarstva pa mu (še) ne da.

Post Image

Izolacija: Sedmi dan jih je še vedno veliko kužnih

Trajanje izolacije po koronavirusni okužbi je za večino okuženih skrajšano z deset na sedem dni. Za predčasno prekinitev izolacije je treba sedmi dan predložiti negativni hitri test. Vsak šesti okuženi ne bo izpolnil tega pogoja.

Post Image

Radič, ki je prava umetnina

Goriški radič je poznan kot zimska vrtnica. Pravijo, da je tako lep kot rdeča kraljica rož, le da nima vonja. Ima pa zato izjemen okus. V času, ki gostinstvu ni najbolj naklonjen, so se goriški gostinci povezali in od 20. januarja do 20. februarja skupaj z drugimi pozornost namenjajo posebnemu goriškemu radiču - sukenskemu regutu.

Post Image

Športel z odbojkarskimi sodniki

V ponedeljkovi športni oddaji Športel je voditelj Igor Malalan gostil trojico slovenskih odbojkarskih sodnikov. V studiu TV Koper se je pogovarjal z El...

Post Image

Inflacija in plače

Rast inflacije se v rast plač prelije s polletno zamudo, ugotavljajo ekonomisti. Glede na datum volitev bi lahko bilo na tem področju v naših krajih spomladi precej živahno.

Post Image

Danci že v polfinalu, Hrvati prekinili islandsko pravljico

Danci prvi polfinalisti EP, Francozi in Hrvati zmagali.

Post Image

Kazahstanci v drugem polčasu strli Fince

Reprezentance v skupini B so na evropskem prvenstvu v futsalu na Nizozemskem končale 2. krog. Slovenija in Italija sta se na prvi današnji tekmi v Groningenu razšli z 2:2, Kazahstan pa je premagal Finsko s 6:2 (1:1).

Post Image

»Slovenija je v špici po številu okuženih in mrtvih zaradi covida, minister za zdravje pa je najbolj priljubljen politik!«

Ankete javnega mnenja včasih pokažejo težko razumljive rezultate, zaradi katerih razumen človek pomisli, da njegovo državo večinoma naseljujejo bebci. Ne seveda vedno, toda v primeru, ki bi vsem moral biti še kako blizu to nedvomno velja. Upanje, da vsakogar, tudi od politikov, prej ali slej čaka zaslužen račun za njegovo delo se v nekaterih primerih kaže kot pravilen – v drugih pa nitu ne. Zdravko Počivalšek je skupaj z ostalimi vladajočimi tako vključen v veliko državno operacijo prodaje največjih hotelov v državi novim madžarskim lastnikom, poveuzanih z madžarskim predsednikom vlad